• Головна
  • Україна
  • Прикордонники оприлюднили відео затримання вантажівки з півсотнею ухилянтів на Одещині

Прикордонники оприлюднили відео затримання вантажівки з півсотнею ухилянтів на Одещині

Прикордонники розкрили деталі затримання 48 ухилянтів на Одещині

48 військовозобовʼязаних хотіли потрапити у Молдову на КамАЗі

На Одещині прикордонники спільно з правоохоронцями затримали групу з 48 ухилянтів, які хотіли потрапити до Молдови. КамАЗ в якому сиділи 48 чоловіків їхав околицями села в бік державного кордону, повідомила пресслужба ДПСУ.

Відстежували рух дроном

За даними ДПСУ, прикордонникам вдалося виявити втікачів завдяки безпілотнику, який допоміг прослідкувати рух вантажівки, у якій вони сховалися. Військовозобов’язані чоловіки хотіли перетнути українсько-молдавський кордон в зоні невизнаного Придністровʼя. На околиці села Чорна, Подільського району ухилянтів зупинили. Затримані чоловіки були з різних регіонів України, а їх вік від 21 до 48 років.

Операція «Рукавичка»: півсотні порушників прямували за кордон у «КАМАЗІ»

🚛Операція «Рукавичка»: півсотні порушників прямували за кордон у «КАМАЗІ» Квиток до Молдови лише за 150 тисяч грн – на таку ціну спокусилися аж 48 чоловіків. Але про комфорт подорожі не йшлося, адже «перевізники» запропонували їм один-єдиний варіант транспортного засобу: вантажівку. В кузов якої й набилися майже півсотні українців. Утім, навіть в тисняві та за малі гроші, вони за кордон не потрапили, адже їх виявили прикордонники. Щодо порушників складені адмінпротоколи, «Камаз» – вилучили, слідство – триває.

Posted by Державна прикордонна служба України on Wednesday, August 7, 2024

Оперативники ДПСУ встановили, що вартість такої «комфортабельної» поїздки складала 150 тис. гривень з кожного клієнта. Вказану суму останні мали сплатити організатору — адміну одного з телеграм-каналів, в разі їх успішного переправлення. Аби дістатися кордону, чоловіків на визначених місцях зупинки забирав водій вантажівки” — йдеться в повідомленні ДПСУ.

За спробу незаконного перетинання кордону щодо всіх чоловіків складені протоколи про адмінправопорушення. Справи скерували до суду. Окрім цього, вони притягнуті до адмінвідповідальності за порушення прикордонного режиму. КамАЗ вилучили правоохоронці. Наразі тривають слідчі дії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності