Вища рада правосуддя звільнила суддів Князєва та Тандира

ВРП звільнила суддів Князєва та Тандира

Підставами для звільнення суддів стали — хабар та вчинення смертельної ДТП в стані алкогольного сп'яніння

Вища рада правосуддя звільнила двох одіозних суддів. Йдеться про суддю Касаційного адміністративного суду Всеволода Князєва та суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира. Про це повідомила Вища рада правосуддя у вівторок, 6 серпня. Пресслужба ВРП зазначила, що рішення ухвалене «за вчинення істотного дисциплінарного проступку».

Суддю Касаційного адміністративного суду Всеволода Князєва звинувачують в отриманні хабаря у розмірі 2,7 мільйона доларів. У січні цього року після внесення застави у понад 18 мільйонів гривень він вийшов із СІЗО. А у липні Князєва виявили поблизу україно-румунського кордону. Адвокат Князєва Іван Староста сказав, що його підзахисний прибув на Закарпаття для оздоровлення в одному із санаторіїв.

Суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира звинувачують у вчиненні смертельної ДТП в стані алкогольного сп'яніння у Києві 26 травня 2023 року, внаслідок аварії загинув нацгвардієць. На початку серпня 2023 року працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно Олексія Тандира. Тандир заперечує, що перебував в стані алкогольного сп’яніння у момент аварії і не вживав спиртного напередодні, водночас він визнав провину за збиття на смерть українського військовослужбовця.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності