Волинський ТЦК пояснив ситуацію з заворушеннями у Ковелі

Волинський ТЦК пояснив ситуацію з заворушеннями під стінами військкомату в Ковелі

Російські спецслужби інформаційно підтримували конфлікт

Волинський обласний ТЦК та СП відреагував на інформацію про заворушення, які відбувалися 3 серпня біля будівлі районного ТЦК у Ковелі. Військові зафіксували чисельну активність російських ботів, які інформаційно розхитували ситуацію в інтернеті. Про це повідомила пресслужба Волинського обласного ТЦК та СП, 4 серпня.

Конфлікт почався з перевірки даних

Як зазначила пресслужба Волинського ТЦК, конфлікт між жителями Ковеля і військовослужбовцями під стінами ковельського територіального центру комплектування та соціально підтримки почався через військовозобовʼязаних, яких нібито утримували в будівлі ТЦК.

Що ж відбулось насправді? Та наче, з першого погляду нічого дивного — звичайна процедура перевірки військово-облікових даних громадян України. Через відсутність військово-облікових документів у трьох чоловіків, їх запрошено до Ковельського РТЦК та СП для перевірки їхнього відношення до військової служби, притягнення до адміністративної відповідальності тощо” — йдеться в повідомленні ТЦК.

Також пресслужба зазначила, що представники ТЦК та СП не здійснюють затримання громадян України через виявлені адміністративні правопорушення. Затримкою і доставленням військовозобовʼязаних до ТЦК займаються виключно представники національної поліції..

Однак, дехто з громадян трактують закони, як вони вважають за потрібне. Заклики до бунту, що розповсюдились вчора соціальними мережами Ковельської територіальної громади та Волинської області були помічені ворожими пропагандистськими каналами, які вдало використали це у своїх цілях” — зазначили у Волинському ТЦК та СП.

У ТЦК уточнили, які методи використовують спецслужби РФ, щоб розхитати внутрішню ситуацію. “На це вказують наступні методи їх роботи — емоційні гойдалки, маніпуляції свідомістю громадян, підбурювання до непокори. Сотні ботів, активність яких була виявлена в соціальних мережах свідчить про те, що ворожа пропаганда буде використовувати кожне ваше слово, заклик, дію до дестабілізації обстановки в Україні вашими ж руками” — зауважила пресслужба.

У Волинському обласному ТЦК та СП зазначили, що підбурювачі та найактивніші учасники заворушень зіткнуться із правовими наслідками своїх дій. Також у ТЦК заявили, що розцінюють цю ситуацію, як провокацію з метою дискредитації влади та протидії заходам мобілізації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності