• Головна
  • Україна
  • МОЗ скасувало скандальний тендер на відновлення “Охматдиту”

МОЗ скасувало скандальний тендер на відновлення “Охматдиту”

Тендер на відновлення “Охматдиту” проведуть вдруге

Новий тендер пройде на платформі Prozorro за українським законодавством

Після публічної критики результатів відбору підрядника для відновлення київської лікарні “Охматдит”, тендер вирішили провести повторно. Тепер він пройде на платформі Prozorro за нормами чинного законодавства та за участі наглядової ради й ДП “Медичні закупівлі”. Про повторне проведення тендеру повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу у п’ятницю, 2 серпня.

За словами міністра, після публічної критики він звернувся до Національної поліції з проханням перевірити переможця конкурсного відбору на відновлення лікарні “Охматдит”. Після перевірки правоохоронці підтвердили інформацію про те, що ТОВ “Буд-технолоджі” не має на балансі техніки, потрібної для проведення робіт.

“Через це ми з керівництвом “Охматдиту” та благодійного фонду вирішили, що фонд перерахує на рахунки лікарні всі гроші, які зібрав на її відновлення з 8 липня. Після цього ми зберемо наглядову раду та за чинним законодавством проведемо новий тендер через Prozorro. Також ми залучимо до цього процесу ДП “Медичні закупівлі”, які мають найбільше досвіду у закупівлях за гроші з державного бюджету”, — зазначив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, наприкінці липня “Благодійний фонд “Охматдит” обрав переможця тендеру на ремонт пошкодженого російською ракетою корпусу лікарні. Ним стало ТОВ “Буд-технолоджі” запорізького забудовника Марка Марченка. Фірма запропонувала відновити корпус за понад 307 млн грн, попри те, що ця ціна була у трійці найвищих. При цьому у благодійному фонді не пояснили, чому відкинули понад десяток дешевших пропозицій.

Після публічної критики вибору переможця, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що результати відбору додатково перевірять правоохоронці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності