• Головна
  • Україна
  • У Львові заарештували чотири підприємства братів Медведчука і Козака

У Львові заарештували чотири підприємства братів Медведчука і Козака

У Львові заарештували чотири підприємства братів Медведчука і Козака

Всього заблокували майна майже на 400 млн грн

На Львівщині суд заарештував додаткові активи, що належали братам екснардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака. Загальна вартість арештованого майна становить близько 400 млн грн. Про це 30 липня повідомила Служба безпеки України.

Мова йде про землю, корпоративні права, майнові комплекси і автотранспорт чотирьох підприємств у Львові. Серед них завод з виробництва бетону та будівельна компанія. Зокрема, арешт накладено на виробничі приміщення, лабораторний корпус та склади загальною площею понад 10,2 тис. кв. м, земельну ділянку площею понад 7 га, 74 автомобілі, 2 навантажувачі, 4 екскаватори, бульдозер та автогрейдер, нежитлові приміщення у Києві площею 167 кв. м.

За даними LVIV.MEDIA, йдеться про ТОВ “Трансморолітавто”, ТОВ ”Бетонбуд”, ТОВ “Капітал плаза”, 50% корпоративних прав ТОВ “Галицьке Перехрестя”, а також офісне приміщення в Києві. Тепер їх передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). В управлінні держави додатково перебуватимуть понад 10 тис. м² нерухомості та понад 70 одиниць автотранспорту і будівельної техніки компаній Сергія Медведчука та Богдана Козака.

Нагадаємо, що у червні цього року правоохоронці викрили обох братів колишніх нардепів на масштабних фінансових оборудках. Їх підозрюють в ухиленні від сплати понад 75 мільйонів гривень податків. Згодом Національному агентству з розшуку і менеджменту активів передали цегельний завод Сергія Медведчука і Богдана Козака, який розташований на Львівщині. Разом із ним АРМА отримало земельні ділянки, житлові приміщення та позашляховики, які були на рахунку підприємства.

Наразі обидва зловмисники переховують за кордоном.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності