• Головна
  • Україна
  • Україна звернулася в ООН щодо руйнування Росією Херсонеса Таврійського

Україна звернулася в ООН щодо руйнування Росією Херсонеса Таврійського

Херсонес Таврійський

На руїнах давньогрецького міста тривають будівельні роботи

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до Організації обʼєднаних націй стосовно руйнування Росією заповідника «Херсонес Таврійський» в окупованому Севастополі. Про це він написав у Telegram 24 липня.

За словами Лубінця, стародавнє місто Херсонес Таврійський і його «Хора» внесені до Списку світової спадщини ЮНЕСКО і є унікальною історико-археологічною пам’яткою Криму.

«Росіяни повністю знищили автентичну пам’ятку світового значення «Херсонес Таврійський». Там вони розпочали незаконні будівельні роботи на руїнах Херсонесу, фактично збудувавши нове місто – так званий історично-археологічний парк», – зазначив Лубінець.

Забудовники загородили оглядовими майданчиками археологічні залишки, що були на поверхні, декілька розкопаних об’єктів перенесли та відбудували в іншому місці. На місці стародавньої цитаделі звели амфітеатр, що створює навантаження на оригінальну споруду.

Лубінець додав, що багато археологічних знахідок фактично викрадені РФ та вивезені до російських музеїв. “Це черговий злочин зі сторони країни-агресора та нищення нею культурної спадщини України. Ми потребуємо реакції міжнародної спільноти, адже на наших очах нищать історію”, — наголосив чиновник.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності