• Головна
  • Україна
  • Суддю Господарського суду Дніпропетровщини звинуватили у викраденні бізнес-партнера

Суддю Господарського суду Дніпропетровщини звинуватили у викраденні бізнес-партнера

Судді повідомили про підозру

Для цього він намагався використати представників кримінального світу

На Дніпропетровщині заступник генерального прокурора повідомив про підозру судді Господарського суду, який замовив викрадення свого бізнес-партнера. Таким чином він хотів вирішити свої бізнесові справи. Про це 15 липня повідомило Державне бюро розслідувань.

У 2017 році суддя, крім основної роботи, вирішив отримувати прибутки ще й від підприємницької діяльності. Через офіційну заборону суддям займатися бізнесом, він знайшов підставну людину, на яку і почав оформлювати всі дозвільні документи. Суддю цікавив агросектор, тому його партнер зареєстрував сільгосппідприємство на Сумщині. Для старту бізнес-проєкту зловмисник виділив понад 3 млн грн. За ці кошти підставна особа придбала на своє ім’я комбайни, вантажівки, трактори й іншу техніку.

Більшість прибутку отримував суддя, його партнер за керівництво підприємством мав значно менший дохід. Для того, аби убезпечити себе від можливих провокацій з боку компаньйона, суддя змусив його укласти фіктивний договір позики на 5 млн грн, які начебто йому позичила співмешканка судді.

З часом підприємство розширювалось, і партнер судді став вкладати гроші в розвиток фірми. Але суддя почав висловлювати претензії на адресу керівника компанії. В один з моментів він вирішив прибрати його з товариства, шантажуючи мільйонною позикою. Однак той не захотів відходити від справ.

Аудіозапис розмови судді і потенційного викрадача

Не знайшовши з ним спільної мови, суддя вирішив вплинути на ситуацію по-іншому. Він спробував домовитися з представниками кримінального світу про викрадення напарника. За 17 тисяч доларів чоловіка мали позбавити волі та змусити підписати документи про відмову від прав власності на майно господарства.

Тепер суддю обвинувачують в організації замаху на викрадення людини та позбавленні волі, вчиненому групою осіб з корисливих мотивів. За це його можуть ув’язнити на 5 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності