• Головна
  • Україна
  • Німеччина прийме на лікування постраждалих від ракетного удару українських дітей

Німеччина прийме на лікування постраждалих від ракетного удару українських дітей

Удар по Охматдиту

Наступний рейс рятувальників стартує вже в середу, 10 липня

Німеччина після удару по Охматдиту готова прийняти українських дітей на лікування. Про це 8 липня написав на своїй сторінці у соцмережі Х (Twitter) міністр охорони здоров’я Німеччини Карл Лаутербах.

Він заявив, що німецька сторона готова прийняти до себе на лікування українських дітей після удару Росії по дитячій лікарні Охматдит у Києві. Про це він написав після телефонної розмови з головою українського МОЗ Віктором Ляшком.

“Я пообіцяв міністру охорони здоров’я Віктору Ляшку, що ми приймемо хворих дітей, які цього потребують, у будь-який момент”, — написав він. Наступний рейс рятувальників стартує вже в середу, 10 липня.

"Путін вкотре показав, що він воєнний злочинець, обстрілявши дитячу лікарню", – додав Лаутербах.

Нагадаємо, 8 липня росіяни влучили ракетою у столичну лікарню Охматдит. Удар прийшовся по корпусу, де діти отримували діаліз, тобто очищували кров. Пошкоджені реанімаційні, операційні, онкологічне відділення. Пацієнтів Охматдиту евакуюють в інші лікарні міста. Також серед загиблих внаслідок ракетного удару 8 липня по дитячі лікарні Охматдит є 30-річна львів'янка Світлана Лук'янчук. Світлана Лук’янчук працювала нефрологом у столичному Охматдиті.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності