• Головна
  • Україна
  • Слідчі встановили, що Росія завдала удару по дитячій лікарні ракетою X-101

Слідчі встановили, що Росія завдала удару по дитячій лікарні ракетою X-101

Росіяни завдали удару по “Охматдиту” ракетою X-101 — СБУ

СБУ кваліфікувала удар по лікарні, як воєнний злочин

Слідчі Служби безпеки України встановили, що росіяни у понеділок, 8 липня, завдали удари по дитячій лікарні “Охматдит” стратегічною крилатою ракетою X-101, повідомила пресслужба СБУ.

Воєнний злочин

СБУ уже кваліфікувала удар росіян по лікарні “Охматдит” як воєнний злочин і відкрила кримінальне провадження. “За попередніми даними слідчих Служби безпеки, для вогневого ураження медустанови окупанти застосували стратегічну крилату ракету Х-101. На місці трагедії уже знайдено відповідні докази: зокрема уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети”, — йдеться в повідомленні СБУ.

Служба безпеки зробить все можливе, щоб ворог відчув максимальну відплату за кожен свій воєнний злочин, зокрема і за сьогоднішній удар по Україні. Ця відплата буде і за законом, і за мораллю. Держава-терорист – це не абстрактне поняття. Є конкретні імена вбивць. І їх ніщо не врятує від правосуддя”, – зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

До слова, ракета X-101 — російська стратегічна крилата ракета класу “повітря — земля»” з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Розроблена конструкторським бюро “Радуга”. Вперше ракети були використані в бойових умовах у 2015 році в Сирії. Широко використовується в ході російського вторгнення в Україну. Маса бойової частини ракети складає 2200 — 2400 кг.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності