• Головна
  • Україна
  • Для українських перевізників запроваджують нові правила перетину кордону

Для українських перевізників запроваджують нові правила перетину кордону

Кордон Республіки Польща

До 10 липня діятиме перехідний період, під час якого автомобілісти мають виконати всі вимоги

З 10 липня для українських перевізників вступають в дію нові правила перетину кордону і надання документів для митного контролю Польщі. Про це повідомила у п’ятницю, 5 липня, Львівська митниця.

За інформацією польської сторони, на яку посилається митниця, українські перевізники повинні надавати польським митникам такі дозволи, документи та наліпки:

Наявність на борту ліцензії на перевезення у паперовому вигляді: витяг про отримання ліцензії на міжнародні перевезення вантажів англійською мовою з QR-кодом. Отримати такий можна в особистому кабінеті перевізника.

Наявність документів на вантаж для порожнього транспорту: при виїзді з України водію необхідно мати документи, що підтверджують повернення з вантажем, який водій буде забирати на зворотному шляху. Це може бути договір, або підписана перевізником заявка. В цих документах повинні бути зазначені контактні дані та адреса відправника і місце завантаження авто.

Документи для підтвердження типу перевезення: впродовж всього рейсу на борту повинні бути документи у паперовому або електронному вигляді, які підтверджують тип перевезення. Йдеться про коносаменти, товаротранспортні накладні, вантажні митні декларації тощо.

Документи для повернення порожньої вантажівки: при поверненні до України порожнім транспортом, необхідно мати документи, що підтверджують перевезення вантажу у прямому сполученні.

Наліпка на лобовому склі вантажівки розміром 5 см: її зразок затверджено в угоді між Україною та ЄС. У випадку, якщо перевізник виконує перевезення не за умовами Угоди про «транспортний безвіз», а, наприклад, за дозволом Європейської конференції міністрів транспорту, наліпка має бути прихована. Завантажити наліпку можна за посиланням. Така наліпка допомагатиме органам контролю ідентифікувати вантажівки, що виконують перевезення.

До 10 липня діятиме перехідний період, який дозволить перевізникам забезпечити всі вантажівки відповідними документами та наліпками. З 10 липня перелічені правила будуть обовʼязковими для виконання всіма компаніями, що виконують перевезення згідно з угодою між Україною та Європейським союзом про вантажні перевезення автомобільним транспортом.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності