Укрзалізниця змінює правила перевезення тварин у вагонах

Тварина у вагоні.

Можна буде тимчасово тримати тварини без переноски

Укрзалізниця змінює правила перевезення тварин. Про це 2 липня повідомила пресслужба компанії. У новій редакції правил з опису переносок для тварин зникло визначення "жорстка конструкція". Переносити тварин можна буде в спеціальному рюкзаку, але з водонепроникним поглинальним дном.

Також буде дозволено тимчасове перебування тварини без переноски — для здорової активності та/або сну на полиці купе для малих тварин до 45 см у холці. Великим собакам від 45 см у холці буде дозволено проїзд ще й у спальних вагонах за умови купівлі всіх місць у купе. Також провезення великих собак буде можливим у поїздах "Інтерсіті+", але за умови викупу всіх місць, розміщених єдиним блоком у ряду. Службові собаки представників Сил оборони зможуть безоплатно їхати у всіх типах вагонів — з намордником і повідцем.

В Укрзалізниці зазначили, що будуть готові забезпечити альтернативні місця людям, які відчувають дискомфорт або мають алергічну реакцію від сусідства з твариною. Під час написання нових правил перевезення тварин Укрзалізниця вивчила відгуки клієнтів і досвід залізниць-партнерів, а також консультувалася з експертами UAnimals, юристами, колегами із Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, уточнили в компанії.

Перед затвердженням Державною регуляторною службою України проєкт наказу з усіма змінами буде винесено на громадське обговорення, щоб врахувати інтереси всіх пасажирів і забезпечити комфорт кожного на борту, запевнили в Укрзалізниці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності