• Головна
  • Україна
  • Американський паломник вирушив на схід України з 25-кілограмовим хрестом на плечах

Американський паломник вирушив на схід України з 25-кілограмовим хрестом на плечах

Джимі Джон Райс

Хрест паломник виготовив сам, оздобивши візерунком із 12 листочків конюшини. На кожному з листочків написане ім’я одного з апостолів

Американський паломник Джимі Джон Райс, який минулого року пройшов за 90 днів 800 км пішки з Варшави до Києва з хрестом на плечах, знову повернувся в Україну, щоб продовжити своє паломництво. 30 червня Джимі вирушив на схід України. Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України, посилаючись на видання CREDO.

Хрест, який паломник приніс із собою торік, з листопада минулого року зберігався у київському храмі святого Миколая. Його Джимі виготовив сам, оздобивши візерунком із 12 листочків конюшини. На кожному з листочків написане ім’я одного з Апостолів Христових. Хрест важить близько 25 кг.

Тепер паломник повернувся, щоби продовжити свою прощу в Україні. Виносити Джимі хрест із храму допомагали українські військові з парафії св. Миколая. На Майдані Незалежності Джимі благословили на паломництво.

Нагадаємо, у липні 2023 року велопаломник з Франції подарував Львову мощі святої Терези. Велопаломник з французького містечка Лізьє Крістіан Аллеом передав мощі святої Терези єпископу-помічнику Львівської архиєпархії владиці Володимиру Груці. Мощі, які він привіз до України — родинна реліквія, яка передавалася з покоління в покоління. Крістіану Аллеому їх передала тітка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності