• Головна
  • Україна
  • Ексначальника Західного управління Мін’юсту викрили на корупції

Ексначальника Західного управління Мін’юсту викрили на корупції

Ексначальника Західного управління Мін’юсту викрили на корупції

Посадовець разом з кількома підлеглими брали хабарі за незаконне закриття виконавчих проваджень

СБУ викрила корупційну схему колишнього начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України. Він разом з кількома підлеглими систематично брали хабарі виконавчих проваджень стосовно боржників. Після викриття схеми усіх причетних звільнили з посад в управлінні, повідомила пресслужба Служби безпеки у понеділок, 1 липня.

За даними правоохоронців, колишній начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України вирішив незаконно заробити, скориставшись службовими зв’язками. Він розробив корупційну схему, за якою за певну плату пропонував боржникам закрити відкриті щодо них виконавчі провадження. До схеми експосадовець залучив кількох працівників Західного управління Мін’юсту.

Зловмисники систематично брали хабарі, які отримували через посередника — мешканця Івано-Франківська. “Надалі корупціонери розподіляли грошову винагороду між собою, а виконавчі провадження закривали з формулюванням “у зв’язку з повним погашенням боргу“, — розповіли в СБУ. Під час обшуків на місцях роботи, у домівках та автомобілях зловмисників правоохоронці виявили:

  • великі суми готівки, ймовірно отримані злочинним шляхом;
  • матеріали виконавчих проваджень, учасники яких давали хабарі підозрюваним;
  • мобільні телефони із доказами злочинів.

Наразі ексначальнику Західного міжрегіонального управління Мін’юсту повідомлено про підозру в одержанні неправомірної винагороди. Його та його спільників звільнили із займаних посад. Також правоохоронці вирішують питання стосовно притягнення до відповідальності усіх причетних до схеми людей. Досудове розслідування триває.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності