• Головна
  • Україна
  • Правила та основні дати вступної кампанії 2024: як зареєструвати е-кабінет та коли подавати заяви

Правила та основні дати вступної кампанії 2024: як зареєструвати е-кабінет та коли подавати заяви

Правила та основні дати вступної кампанії 2024

Вступники зможуть подати заяви на вступ вже із 3 липня

З першого липня в Україні розпочнеться вступна кампанія 2024 для тих, хто бажає здобувати освітній ступінь бакалавра. Основний етап триватиме до 30 серпня, а додатковий — до 31 жовтня. Про правила та алгоритм вступу в університет у 2024 році розповів міністр освіти і науки України Оксен Лісовий на своїй сторінці у Facebook у четвер, 27 червня.

Реєстрація електронного кабінету

Із 1 липня вступникам потрібно буде зареєструвати свій електронний кабінет на сайті vstup.edbo.gov.ua. Для цього потрібно буде:

  • вказати логін (адресу електронної пошти, до якої маєте доступ),
  • придумати та запам’ятати пароль від кабінету,
  • вказати серію та номер документа про освіту,
  • номер, PIN-код та рік отримання сертифіката НМТ,
  • або ж тип та номер документа, який посвідчує особу/РНОКПП.

Після створення кабінет потрібно буде активувати за посиланням, яке прийде на електронну пошту. В самому кабінеті вступникам необхідно вказати контактні номери та додати своє фото у форматі, як на документи, обсягом до 1 Мб. За потреби можна вказати також інші документи про освіту та сертифікати ЗНО/НМТ 2021-2024 років.

Творчі конкурси та подання заяв

Якщо абітурієнт вступає за творчим конкурсом або співбесідою, то зареєструватися на них потрібно з 3 липня в електронному кабінеті. Після реєстрації варто перевіряти дату, час та місце проведення випробувань. Творчі конкурси та співбесіди проводитимуться у проміжку з 8 по 19 липня, а для вступників лише на контракт вони триватимуть до 31 липня (до 18:00).

Від 19 липня до 31 липня (до 18:00) усі абітурієнти зможуть подати заяви на вступ. Максимально можна подати 15 заяв до різних університетів та на різні спеціальності, зокрема п‘ять з них — на бюджет. Під час подання заяви вступникам необхідно вказати:

  • основу вступу та ступінь, який вони хочуть здобувати,
  • конкурсну пропозицію,
  • джерело фінансування,
  • пріоритетність,
  • а також додати текст мотиваційного листа.

Зарахування вступників

Вступники на бюджет отримають рекомендацію до зарахування до 5 серпня. Після отримання рекомендації до 8 серпня їм потрібно буде підтвердити місце навчання, виконати вимоги до зарахування та укласти договір на надання освітніх послуг. 10 серпня відбудеться зарахування вступників на бюджетну форму навчання.

Рекомендації про вступ на контракт надійдуть вступникам до 9 серпня, а зарахування відбудуться до 30 серпня. Також, за наявності вакантних бюджетних місць, деяких контрактників до 17 серпня можуть перевести на бюджетну форму навчання. Також до 31 жовтня проходитиме додатковий набір абітурієнтів на контракт. Наприкінці цього дня електронні кабінети припинять свою роботу.

Крім цього, на час вступної кампанії для абітурієнтів працюватиме гаряча лінія МОН, де вони зможуть поставити питання, на які не знайшли відповідей, або ж повідомити про проблеми з електронним кабінетом. Телефон гарячої лінії — 0 (800) 50-45-70.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності