• Головна
  • Україна
  • Європейський Союз виділив ще 1,9 млрд євро траншу для України

Європейський Союз виділив ще 1,9 млрд євро траншу для України

ЄС виділив ще 1,9 млрд євро траншу для України

Україна отримає фінансову допомогу в рамках програми Ukraine Facility

Європейський Союз виділив Україні черговий транш фінансової допомоги на суму 1,9 млрд євро у межах програми Ukraine Facility. Це вже третій транш, який Україна отримає в межах цієї програми. Про виділення фінансової допомоги повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль у четвер, 27 червня.

“Сьогодні ЄС надав черговий транш розміром €1,9 млрд в рамках Ukraine Facility. Хочу висловити вдячність Президентці Європейської Комісії Урсулі фон дер Ляєн та всій її команді за таку непохитну підтримку. Загальна бюджетна підтримка ЄС з початку цього року вже досягла майже 8 млрд євро, і ще більше на підході”, — написав прем’єр-міністр.

В межах програми Ukraine Facility з початку 2024 року Україна вже отримала близько шести млрд євро допомоги. У березні ЄС переказав 4,5 млрд євро, в у квітні — 1,5 млрд євро.

До слова, Ukraine Facility це програма, розрахована на чотири роки. В її межах Європейський Союз зобов’язався виділяти Україні фінансову допомогу на загальну суму у 50 млрд євро. Україна отримуватиме допомогу за дотримання низки передумов: продовження демократичних механізмів, включно з багатопартійною парламентською системою і верховенством права, гарантування поваги до прав людини, зокрема меншин.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності