За співпрацю з ФСБ на Волині затримали прикордонника

Затримання на Волині

Військовий передавав Росії секретні дані про охорону кордону з Білоруссю

На Волині викрили прикордонника, який таємно співпрацював з російськими спецслужбами. Старший сержант, який керував відділенням Держприкордонслужби, надавав ворогові дані, які містять службову інформацію та державну таємницю. Про це 24 червня повідомили у Спецпрокуратурі Західного регіону.

Прикордонник повідомляв агентам ФСБ Росії важливі відомості про охорону кордону з Білоруссю. Він розкривав дані про кількість прикордонників, наявну зброю та техніку, способи охорони кордону, а також маршрути патрулів та їх розташування. Крім того, військовий ділився особистою інформацією про своїх колег та керівництво, надаючи їхні посади, звання та навіть номери телефонів. Розвідка ворога намагалася отримати інформацію про 6-й прикордонний Волинський загін.

“Спілкувався підозрюваний із своїми кураторами за допомогою анонімних чатів у месенджері, а у поле їх зору потрапив ще під час служби на Сході країни”, — йдеться у повідомленні.

Як уточнили у Службі Безпеки України, прикордонника дистанційно завербував співробітник ФСБ Олексій Добрицький, який перебуває в окупованому Луганську. У разі виконання ворожих завдань окупанти обіцяли “евакуювати” свого агента на територію Росії та влаштувати до окупаційних угруповань РФ.

Зараз прикордонника затримали, йому оголосили підозру у державній зраді та взяли під варту. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності