• Головна
  • Україна
  • На фронті загинув відомий військовий фотограф Арсен Федосенко

На фронті загинув відомий військовий фотограф Арсен Федосенко

Арсен Федосенко

Арсена Федосенка поховають у Києві

Від важкого поранення внаслідок російського обстрілу КАБами на фронті загинув український військовий фотограф Арсен Федосенко. Про це 10 червня повідомили друзі та побратими Арсена Федосенка.

“Не стало нашого Арсена Федосенка… Друг, колега, дуже ціннісна людина… Немає слів, щоб описати біль та розпач від цієї втрати… Лише 9 днів тому ми бачились на Книжковому Арсеналі, де Арсен розповідав мені про проєкт СтратКому, який вони з колегами робили для цієї події “Історії тих, хто обрав боротьбу”, – написав товариш загиблого, власник порталу Uwines Сергій Клімов.

Про загибель фотографа повідомив також військовослужбовець Тарас Іщик. “Загинув як Герой, бо він ним і був. Світла памʼять, Арсене, дякую тобі за все, що ми зробили разом”, – зазначив він.

Колишній нардеп Борислав Береза розповів, що Арсен Федосенко до лав ЗСУ приєднався весною 2022 року.

“Він усміхався і робив фото. На нулі. Військовий фотограф завжди ризикує життям, щоб ми побачили більше. Багато фотокарток, які ви бачили у стрічці СтратКому – це його роботи. Він показував усім нам обличчя українських героїв у пікселі. Він був… Страшне слово “був”. Русня вбила його. КАБи”, – написав Береза.

Арсен Федосенко

Арсен Федосенко до повномасштабного вторгнення займався фотографією. Художник-графік за освітою, він почав знімати на другому курсі інституту, у 1996-му. Працював у видавничій, рекламній, навчальній галузях. З 2010 року займався художніми й культурними фотопроєктами у співпраці з Національною філармонією України, посольством Італії.

Арсен Федосенко був автором багатьох фотовиставок. Його роботи відомі в Україні та за її межами, зберігаються у приватних колекціях України, Норвегії, Німеччини. Упродовж п’яти років працював з вином, відвідував виноробні України та фотографував виноробів.

Арсена Федосенка поховають у Києві.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності