• Головна
  • Україна
  • 200 тисяч доларів хабаря: на спробі підкупу прокурора затримали столичного адвоката

200 тисяч доларів хабаря: на спробі підкупу прокурора затримали столичного адвоката

фото умовне

Його підлеглий заволодів 716 мільйонами гривень "Укренерго"

У Києві адвокат намагався підкупити прокурора САП та детективів НАБУ та пропонував їм хабар у розмірі 200 тисяч доларів США. Про це 4 червня повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Тривають обшуки на робочому місці та вдома адвоката

Адвокат працює в одному зі столичних адвокатських об'єднань столиці. Він хотів, щоб за ці гроші прокурори та детективи вплинули на рішення щодо передачі кримінального провадження стосовно його підзахисного до іншого органу досудового розслідування. Справа стосується заволодіння електричною енергією ПрАТ «НЕК «Укренерго» та легалізації отриманих від її продажу коштів на суму 716 мільйонів гривень.

Дії адвоката кваліфіковано як пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі. За рішенням слідчого судді Вищого антикорупційного суду та у присутності представників Ради адвокатів проводяться обшуки на робочому місці адвоката та за місцем його проживання.

Мустафа Найєм прокоментував затримання адвоката

Згодом ситуацію з обшуком та арештом адвоката прокоментував відомий політик і урядовець Мустафа Найєм.

У мене є брат, якого я неймовірно люблю. Десять років тому він заснував адвокатську компанію, не маючи навіть грошей для оренди офісу. У це мало хто вірив, але йому вдалося — стати на ноги, завоювати повагу і визнання. Потім він пішов на фронт. Спочатку у 2015 році, а потім у 2022-му. Потім ми разом пройшли через його поранення, він заснував "Принцип" і вирішив залишитися на фронті, обіцяючи мені і всій своїй команді після перемоги повернутися до управління компанією.

А сьогодні в нього сталася особиста трагедія. Адвоката з його компанії запідозрили у пропозиції хабаря. Я знаю, що зараз йому неймовірно боляче, тому що знаю, з якою любов'ю і вірою він будував свою команду і з яким натхненням віддавався своїй справі. Я не можу знати деталей справи, не знаю, чим вона закінчиться, але я знаю, на яких цінностях зростала його команда, і впевнений, що і йому, його компанії вистачить мудрості та сил пройти й через це. Люблю. І вірю”, — зазначив Найєм.

Нагадаємо, Галицький районний суд Львова оштрафував водія, який пропонував хабар у 20 тисяч грн патрульним, аби уникнути відповідальності за п’яну їзду. Чоловікові призначили штраф понад 20 тис. грн, а також конфіскували хабар в дохід держави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності