• Головна
  • Україна
  • Ввечері 1 червня “Укренерго“ обмежуватиме споживання електроенергії

Ввечері 1 червня “Укренерго“ обмежуватиме споживання електроенергії

Ввечері 1 червня “Укренерго“ обмежуватиме споживання електроенергії

Обмеження діятимуть з 18:00 по 23:00

Протягом п’яти годин ввечері у суботу, 1 червня, “Укренерго“ обмежуватиме споживання електроенергії. В разі перевищення лімітів в цей час обленерго можуть застосовувати графіки погодинних відключень. Про це повідомила пресслужба компанії у п’ятницю, 31 травня.

Обмеження електроспоживання діятимуть з 18:00 по 23:00 для всіх споживачів — як побутових, так і промислових (окрім об’єктів критичної інфраструктури). “Навесні та влітку на електростанціях проводяться планові заходи з технічного обслуговування. Це передбачені законодавством заходи, які відбуваються щорічно. Вони необхідні для підготовки енергоблоків до роботи під високим навантаженням наступного опалювального сезону”, — пояснили в “Укренерго”.

Водночас у компанії додали, що техобслуговування не є основним чинником дефіциту в енергосистемі, хоч і може впливати на його збільшення або зменшення. Дефіцит в енергосистемі спричинений руйнацією обладнання українських теплових та гідроелектростанцій внаслідок російських обстрілів.

Нагадаємо, нещодавно у НАЕК “Енергоатом“ розповіли, що планують на два місяці відімкнути від мережі два енергоблоки АЕС для проведення ремонту. До слова, про графіки відключення світла на Львівщині, та те, як з’ясувати свою групу можна дізнатися у матеріалі LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності