• Головна
  • Україна
  • Заступника голови Рівненської облради затримали на хабарі півмільйона гривень

Заступника голови Рівненської облради затримали на хабарі півмільйона гривень

затримання

Посадовець вимагав гроші у підприємця за списання майна і продаж землі

Правоохоронці викрили заступника голови Рівненської обласної ради на отриманні хабаря від приватного підприємця. За допомогу у земельному та майновому питаннях посадовець узяв майже 500 тисяч гривень неправомірної вигоди. Про це 31 травня повідомили у Національному антикорупційному бюро України.

Затриманому повідомлено про підозру

За даними слідства, у 2021 році підприємець придбав на аукціоні колишній дитячий санаторій, що перебував у комунальній власності. Він також хотів отримати у власність обладнання санаторію і землю під ним площею 5,4 га. Заступник голови облради пообіцяв посприяти в списанні майна та продажу землі депутатами. За ці послуги у 2022-2023 роках він отримав від підприємця близько півмільйона гривень хабаря.

За інформацією місцевих журналістів з джерел у правоохоронних органах, ідеться про Сергія Свисталюка та комунальне підприємство “Обласний дитячий туберкульозний санаторій “Новостав”.

Зловмисника затримали працівники НАБУ, САП і СБУ. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, пов'язаних з одержанням неправомірної вигоди. Наразі вину затриманого ще потрібно довести в суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності