• Головна
  • Україна
  • Могли спровокувати епідемію: на підпільних складах зберігали небезпечні медичні відходи

Могли спровокувати епідемію: на підпільних складах зберігали небезпечні медичні відходи

Відходи

Одне з підприємств зберігало епідемічно небезпечні відходи в неспеціалізованих, підпільних складських приміщеннях Києва, Київської та Вінницької областей

Нацполіція викрила підприємців на порушенні правил поводження з небезпечними медичними відходами, які могли спровокувати сплеск інфекцій. Про це 28 травня повідомили у Національній поліції України. Чотирьом особам, серед яких директор установи, оголошено про підозри.

Підприємство зберігало епідемічно небезпечні відходи в неспеціалізованих, підпільних складських приміщеннях Києва, Київської та Вінницької областей. Посадовці товариства з обмеженою відповідальністю уклали із закладами охорони здоров’я угоди щодо збору, перевезення, зберігання, знешкодження та видалення небезпечних медичних відходів. Порушуючи закон, керівництво підприємства розмістило ці відходи на підпільних складах.

Поліцейські провели 10 обшуків на виробничих потужностях, в офісах і складських приміщеннях, а також у помешканнях підозрюваних. За результатами судової інженерно-екологічної експертизи встановили, що дії підприємців могли призвести до виникнення та поширення інфекційних хвороб.

Директору, двом співвласникам і менеджеру ТОВ слідчі оголосили про підозру у порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Максимальне покарання, передбачене за таке правопорушення, — до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Львові на закритому кладовищі виявили звалище побутових відходів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності