• Головна
  • Україна
  • Держпідприємство «Укрспирт» на межі банкрутства: аудит виявив мільйонні збитки

Держпідприємство «Укрспирт» на межі банкрутства: аудит виявив мільйонні збитки

ДП «Укрспирт» опинилося на межі банкрутства, – висновки аудиту

Загальна сума збитків підприємства становить понад 330 млн гривень

Державне підприємство “Укрспирт”, найбільший виробник спирту в Україні, опинилося на межі банкрутства, про це свідчать результати фінансового аудиту, повідомили у четвер, 23 травня, у Держаудитслужбі України.

Згідно з висновками аудиту, з квітня 2023 року «Укрспирт» повністю припинило виробничу діяльність і має багатомільйонну прострочену заборгованість перед державним бюджетом та іншими кредиторами. “Загальна сума виявлених недоліків та порушень під час використання майна і коштів підприємств становить понад 330 млн гривень,” — зазначили в Держаудитслужбі.

ДП «Укрспирт» опинилося на межі банкрутства

Приватизація підприємств "Укрспирту" була запланована на 2021 рік у рамках реформи галузі, але затрималась. Через це підприємство недоотримало 95,7 млн грн запланованих надходжень. Крім того, підприємство понесло понад 70 млн грн додаткових витрат на утримання непрацюючих підрозділів та втратило активів на 5,2 млн грн. Також через неефективне керівництво сплатило 33 млн грн штрафів за невиконання рішення Антимонопольного комітету.

Аудитори попереджають, що невиконання "Укрспиртом" зобов'язань перед бюджетом та контрагентами може призвести до додаткових штрафів у 29,3 млн грн та судових стягнень 8,4 млн грн.

Нагадаємо, у 2023 році у державному підприємстві “Укрспирт” викрили корупційні схеми пов’язані із тендерами. Підприємство зазнало збитків на суму понад 55 мільйон гривень. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності