• Головна
  • Україна
  • Мінцифри розповіло, як військовозобов’язані можуть оновити дані у ЦНАПах

Мінцифри розповіло, як військовозобов’язані можуть оновити дані у ЦНАПах

Мінцифри розповіло, як військовозобов’язані можуть оновити дані у ЦНАПах

З собою потрібно мати лише паспорт, номер картки платника податків та телефон

Мінцифри розробило електронний функціонал, який дозволить військовозобов’язаним оновлювати свої облікові дані у ЦНАПах. Це було необхідно, щоб уникнути перевантаження ТЦК у період з 18 травня по 16 липня, повідомила пресслужба міністерства у суботу, 18 травня.

З 18 травня адміністратори центрів поступово отримуватимуть доступ до електронного функціоналу, який дозволятиме їм оновлювати дані військовозобов’язаних українців та українок. Зокрема у Львові, станом на ранок 18 травня, оновлювати дані має можливість лише ЦНАП за адресою вулиця Хвильового, 14а, проте згодом їх стане більше.

Для оновлення своїх облікових даних у центрі надання адміністративних послуг військовозобов’язаним потрібно лише мати з собою паспорт, номер картки платника податків та мобільний телефон. “Навіть якщо ви не маєте військового квитка, багато років не були у військкоматі або з певних причин не оновлювали дані в ТЦК, зробіть це в ЦНАПі. Так ви виконаєте норму закону та убезпечите себе від штрафу”, — написали у Мінцифри.

Як оновлюватимуть облікові дані у ЦНАПах?

  1. Військовозобовʼязаний українець чи українка приходить до ЦНАПу,
  2. надає актуальні дані про себе та підтверджує їх,
  3. адміністратор вносить дані в електронну систему,
  4. інформація автоматично підтягується в Оберіг,
  5. заявник отримує витяг з печаткою і підписом адміністратора ЦНАПу про актуалізацію даних.

Нагадаємо, 18 травня запрацював оновити свої облікові дані до 16 липня, який дає військовозобовʼязаним можливість оновити свої облікові дані онлайн. За перші десять годин роботи в застосунку авторизувалися понад 150 тис. українців. Згідно з оновленим законом про мобілізацію, усі військовозобов’язані громадяни повинні оновити свої облікові дані до 16 липня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності