В Укренерго назвали години відімкнення світла 17 травня

В Укренерго назвали години відімкнення світла 17 травня

Причина обмежень — збільшення споживання електроенергії під час похолодання

В Укренерго назвали години, в які вимикатимуть світло в Україні 17 травня. Інформація з’явилася ввечері 16 травня на сторінці НЕК "Укренерго".

У повідомлені йдеться, що графіки погодинних відключень (ГПВ) для побутових та промислових споживачів будуть діяти по всій Україні з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00. Диспетчерський центр “Укренерго” вже довів до обленерго ліміти споживання для кожного регіону.

Причина обмежень – збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня.

Обсяг обмежень розподілений рівномірно між всіма регіонами. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежують.

Додамо, що через збільшення навантаження на енергосистему, погодинні відключення електроенергії на Львівщині продовжили до 9 години ранку 17 травня. Про це попередив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Щоб дізнатись, коли відімкнуть світло у вашому будинку, спершу слід знати, до якої групи відключень він належить. Загалом груп відключень є шість, а дізнатись, до якої саме належить ваше помешкання, можна на сайті Львівобленерго, обравши свій населений пункт, вулицю та номер будинку.

Нагадаємо, 14 травня вечір через дефіцит в енергосистемі на Львівщині . У середу, 15 травня, “Укренерго” застосував аварійні відключення для споживачів усіх областей України. Обмеження не застосовують до об’єктів критичної інфраструктури.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності