• Головна
  • Україна
  • Під час втечі за кордон прикордонники витягли з річки на Закарпатті сімох ухилянтів

Під час втечі за кордон прикордонники витягли з річки на Закарпатті сімох ухилянтів

На Закарпатті зловили сімох ухилянтів

Мешканець Львівщини, один чоловік з Кіровоградщини, троє хмельничан та троє закарпатців хотіли переплисти Тису і втекти з України

На Закарпатті затримали сімох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути державний кордон. Ухилянтів виявили в момент, коли вони надували човен. Побачивши прикордонників, чоловіки кинули човен і побігли поквапом перепливати Тису, але їх перехопили за 20 метрів від лінії кордону. Про це 8 травня повідомили на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Ухилянтів надурив організатор

За даними прикордонників, сімом чоловікам переправник пообіцяв безперешкодно перетнути кордон на пункті пропуску. Проте коли ухилянти прибули до одного з прикордонних сіл, переправник їм повідомив, що перейти через офіційний пункт пропуску не вдасться. Замість цього сімом ухилянтам дали надувний човен і весла.

Перевіряючи надану оперативниками загону інформацію про можливу протиправну діяльність, наряд відділу “Вилок” помітив групу осіб, які намагались накачати гумовий човен. Побачивши прикордонників, зловмисники покинули плавзасіб та побігли до річки. Наздогнати втікачів вдалось за 20 метрів до держрубежу. Чоловіки вже встигли зануритися у воду та зрозуміли, що подолати річку не зможуть”, — йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

До слова, серед затриманих — мешканець Львівщини, один чоловік з Кіровоградщини, троє хмельничан і троє закарпатців. За запропоновані послуги чоловіки мали заплатити переправнику від 6 до 7,5 тисяч доларів з кожного. Один із них вже навіть встиг розрахуватися.

Нагадаємо, нещодавно біля українсько-румунського кордону прикордонники затримали сімох ухилянтів та місцевого жителя-провідника, які намагалися незаконно перетнути кордон. Під час затримання двоє ухилянтів чинили опір прикордонникам і навіть побили одного з них. Тому правоохоронцям довелося стріляти в повітря для застереження.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності