• Головна
  • Україна
  • Близько 150 українців щодня не можуть виїхати за кордон через відмову прикордонників

Близько 150 українців щодня не можуть виїхати за кордон через відмову прикордонників

перетин кордону

Речник прикордонної служби пояснив основні причини недопуску за кордон

Щоденно близько 120-150 українцям прикордонники відмовляють у виїзді за кордон. Більшість із них виникають через відсутність необхідних документів. Про це у неділю, 5 травня, повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час ефіру телемарафону.

Відсутність документів або невідповідність категорії — головні причини відмов

За його словами, станом на сьогодні в Україні діють звичні правила перетину кордону. Однак Демченко не виключає можливих змін у зв'язку з прийняттям нового закону про мобілізацію. Зокрема, можуть бути переглянуті категорії осіб, які матимуть право на відстрочку від мобілізації та відповідно на виїзд за межі країни. Проте кардинальних змін у правилах перетинання кордону не очікується.

“Щоденно ми відмовляємо у виїзді за межі нашої країни близько 120-150 особам, які не підпадають під категорію пропуску, які не мають необхідних документів, які б давали право на перетин кордону. Є новий закон про мобілізацію, є певні зміни у статті щодо тих осіб, які матимуть відстрочку. Тому все ж, можливо, варто очікувати, що відбудуться зміни у правилах перетину кордону, які має розглянути і затвердити уряд”, — пояснив Андрій Демченко.

Нагадаємо, що в Україні з лютого 2022 року діє загальна мобілізація. У зв'язку з цим військовозобов'язаним заборонений виїзд за кордон. Чоловік можна виїжджати з України лише за певних обставин (на лікування, супроводження людей з інвалідністю тощо).

Крім того, в Україні з 18 травня набирає чинності новий закон про мобілізацію. Раніше речник Держприкордонслужби зазначав, що за новим законом для деяких категорій українців можуть змінитися правила виїзду за кордон. Йдеться про категорію громадян, які мають відстрочку від призову.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності