• Головна
  • Україна
  • Мера міста на Одещині засудили до 9 років ув’язнення за хабар у 100 тис. доларів

Мера міста на Одещині засудили до 9 років ув’язнення за хабар у 100 тис. доларів

Ігор Плехов

У заслуженого також конфіскують все майно

17 квітня колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винуватими Ренійського міського голову Ізмаїльського району Одеської області та колишнього депутата місцевої ради. Їх визнали винуватими в отриманні хабаря.

Обвинуваченим призначили покарання — позбавлення волі на 9 та 10 років відповідно, з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади на строк 3 роки та з конфіскацією всього належного їм майна.

Обвинувачені попросили у особи хабар у 100 тисяч доларів за передачу в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Після отримання частини неправомірної вигоди у сумі 50 тисяч доларів США правопорушників викрили. У суді зазначили, що вирок може бути оскаржений упродовж тридцяти днів з дня його оголошення.

У повідомленні суду не вказали ім'я та прізвище мера міста Рені, проте ймовірно йдеться про Ігоря Плехова. Щодо особи колишнього депутата місцевої ради, то ймовірно йдеться про Івана Пойдолова. Він також обіймав посаду голови постійної комісії, яка займалася, зокрема, земельними питаннями.

Нагадаємо, державну інспекторку одного з управлінь Львівської митниці викрили на одержані хабаря. Жінка отримувала хабарі за заниження митної вартості ввезених через митний кордон товарів, а саме автозапчастин. Сума хабарів становила від 4 000 грн до 8 000 грн, залежно від кількості товару.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності