• Головна
  • Україна
  • Вступ до аспірантури-2024: у МОН пояснили, як змінилися правила

Вступ до аспірантури-2024: у МОН пояснили, як змінилися правила

Абітурієнти

Абітурієнти, які вступатимуть до аспірантури, повинні будуть пройти спеціальні тести з іноземної мови

У п'ятницю, 29 березня, Міністерство освіти і науки України оголосило про важливе оновлення у процесі вступу до аспірантури на цей рік. Згідно з ним, умови вступу тепер передбачають проходження конкурсних випробувань, зокрема з іноземної мови. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

Абітурієнти, які планують вступати до аспірантури, повинні:

Надати результати Єдиного вступного іспиту (ЄВІ), складеного у 2023 або 2024 році, де оцінка за тест з іноземної мови має становити не менше ніж 130 балів, а за тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК) — не менше ніж 100 балів.

Дані про результати ЄВІ будуть внесені до картки фізичної особи в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО).

Ознайомитися із календарним планом, програмою та єдиними вступними формами як для вступників магістратури, так і аспірантури можна на сайті УЦОЯО.

Хто може не складати іспит

Вступники, які вже мають міжнародні сертифікати з іноземної мови (TOEFL, IELTS, Cambridge English, TestDaF, DELF, DALF), що підтверджують знання мови на рівні не нижче ніж B2, звільняються від іспиту з іноземної мови. Зазначені сертифікати розглядаються як еквівалент вступного іспиту з іноземної мови на найвищий бал, інформація про міжнародний сертифікат також буде внесена до ЄДЕБО.

Такі вступники можуть проходити інші вступні випробування до аспірантури і не складають ЄВІ.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності