• Головна
  • Україна
  • Для медиків спростили процедуру отримання офіцерського звання

Для медиків спростили процедуру отримання офіцерського звання

Для медиків спростили процедуру отримання офіцерського звання

Тепер є можливість отримати офіцерське звання не за 40 днів в стінах академії, а в змішаному форматі. Теоретичну частину пройти онлайн, а практичну за 18 днів на очній формі

8 квітня стартує нова група навчання мобілізованих медиків на курсах на присвоєння офіцерського звання у Військово-медичну академію Збройних Сил України за новим форматом навчання. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова.

Усі медичні працівники, які не закінчували військову кафедру і не мають офіцерського звання отримали можливість стати офіцером за більш гнучкою і швидкою процедурою.

Що змінилося

“Майбутні слухачі вперше отримають можливість отримати офіцерське звання не за 40 днів в стінах академії, а в змішаному форматі: теоретичну частину пройти онлайн, а практичну (18 днів) на очній формі”, — зазначила Наталія Калмикова.

За наявності відношення від командира підрозділу мобілізований лікар зможе отримати звання молодшого лейтенанта і повернутися у власний підрозділ на більш відповідну посаду. Очні курси на цей момент пройшли 118 мобілізованих медиків.

Заявки для реєстрації на курси можна надсилати на email: [email protected]

Також зазначають, що цивільні лікарі, які придатні до військової служби й не мають військової освіти (не навчалися на військовій кафедрі), можуть звернутись на військові кафедри медичних вищих навчальних закладів, де матимуть змогу протягом 4 місяців навчання за індивідуальним графіком набути знань у військовій медицині і отримати офіцерське звання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності