• Головна
  • Україна
  • Дві компанії намагаються заблокувати закупівлю харчів для ЗСУ за новою процедурою

Дві компанії намагаються заблокувати закупівлю харчів для ЗСУ за новою процедурою

Військові в їдальні, фото ілюстративне з сайту «Арміяінформ»

Закупівлі блокують компанії, які раніше не постачали харчі для армії

Державне підприємство Міністерства оборони «Державний оператор тилу» заявило, що постачальники намагаються зірвати закупівлі харчів для Збройних сил України. Про це йдеться на сторінці «Державного оператора тилу» у Facebook у середу, 7 лютого.

Як сказано в повідомленні, 5 лютого компанія ТОВ «Трейд Полтава» подала позов до суду, яким намагається заблокувати 11 процедур закупівлі харчування, які «Державний оператор тилу» оголосив 2 лютого. Водночас «Трейд Полтава», відповідно до свого статуту та видів економічної діяльності, займається торгівлею шинами, ремонтом автомобільної техніки тощо. Жодних тендерів у Prozorro на постачання харчування ні для Міністерства оборони України, ні для інших замовників, як встановив ДОТ, цей постачальник не вигравав.

«Окрім цього, вже інша юридична особа, а саме ТОВ «Трейд Граніт Інвест», яка пов’язана із колишньою групою Трейд Коммодіті бізнесмена Андрія Адамовського та ексчиновника уряду Януковича Владислава Якубовського, 6 лютого звернулась до суду з ідентичною позовною заявою», — повідомив «Державний оператор тилу».

Там зазначили, що 6 лютого Київський окружний адміністративний суд відмовився розглядати цю заяву. Суд також встановив зловживання процесуальними правами ТОВ «Трейд Граніт Інвест», а саме намагання втрутитись в автоматизований розподіл справ із метою визначення потрібного судді для розгляду справи. ДОТ вважає, що позивачі, котрі пов’язані між собою, намагаються подати якнайбільше позовів, щоб зірвати закупівлі харчування для ЗСУ.

Минулого тижня Державний оператор тилу оголосив на Prozorro перші закупівлі за напрямом «харчування», очікувана вартість становить майже 11 млрд грн. Тендерна документація до кожного тендеру має більш ніж десяток додатків, серед яких каталог продуктів харчування і граничні ціни до них. Постачання має розпочатися з квітня.

Нова процедура закупівель передбачає, що відтепер за постачальниками будуть закріплені сектори, а не військові частини. Кожен сектор складатиметься з обов'язкових та додаткових областей. Додаткові області в межах секторів можуть бути одночасно закріплені за декількома постачальниками для управління потенційними ризиками щодо забезпечення безперервності постачання. Тобто, якщо один із постачальників за певної причини не може поставити необхідні обсяги товару в певну область, тоді зобов’язання щодо цієї області переходять до іншого постачальника. Наразі тендери оголошені на постачання харчів у 11 секторів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності