• Головна
  • Україна
  • Посадовець Верховного суду України пропонував росіянам захопити Львів і заперечував незалежність України

Посадовець Верховного суду України пропонував росіянам захопити Львів і заперечував незалежність України

Посадовець Верховного суду України пропонував росіянам захопити Львів і заперечував незалежність України

Правоохоронці отримали записи, на яких чоловік пропонує віддати південні області України Росії

Очільника одного із структурних підрозділів Верховного Суду України підозрюють у запереченні російської агресії. Правоохоронці отримали аудіозаписи, на яких посадовець заперечує суверенітет України та пропонує віддати південні області Росії. У помешканні підозрюваного виявили набої та прокремлівську літературу, повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора у понеділок, 5 лютого.

За даними правоохоронців, одного з посадовців Верховного суду України впіймали на виправданні російської агресії. Чоловік вихваляв “вагнерівців“ та заперечував незалежність України. “Він пропонував розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів, сподівався на швидку окупацію держави з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму“, — розповіли в Офісі Генерального прокурора.

СБУ викрила посадовця Верховного Суду України, який виправдовував агресію рф

СБУ викрила посадовця Верховного Суду України, який виправдовував агресію рф, чекав новий наступ рашистів і сподівався на швидку окупацію нашої державиСлужба безпеки зібрала доказову базу на очільника одного із структурних підрозділів Верховного Суду України. Посадовець виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію нашої держави.У розпорядженні СБУ – записи розмов, в яких фігурант заперечує суверенітет України і пропонує віддати окупантам південні регіони, у тому числі Одеську та Херсонську області.Також у спілкуванні зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російської приватної військової компанії «Вагнер» та підтримував їхню участь у війні проти нашої держави.Крім того посадовець судового органу пропонував розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів.Фігурант висловлював свої надії на швидку окупацію нашої держави з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму.Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності чиновника на користь країни-агресора.Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено:▪️ ⁠мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочинних дій;▪️ ⁠майже 300 необлікованих набоїв до стрілецької зброї;▪️⁠ ⁠спеціальний технічний засіб незаконного стеження;▪️ ⁠прокремлівську літературу.На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Posted by Служба безпеки України on Monday, February 5, 2024

Крім того, в СБУ розповіли, що отримали записи розмов, на яких посадовець пропонує віддати Росії Одеську та Херсонську області. Експертиза підтвердила, що на записі дійсно голос підозрюваного. В помешканні посадовця провели обшуки. Там правоохоронці виявили близько 300 необлікованих набоїв до стрілецької зброї, пристрій незаконного стеження, а також прокремлівську літературу.

Зловмиснику повідомили про підозру у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють всі обставини злочину. Попередньо посадовцю Верховного суду загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності