• Головна
  • Україна
  • Колишній міністр оборони Олексій Резніков повернувся до адвокатської діяльності

Колишній міністр оборони Олексій Резніков повернувся до адвокатської діяльності

Олексій Резніков пішов на роботу в Кабінет міністрів України в березні 2020 року, фото Міністерства оборони

Резніков отримав світоцтво адвоката в 1994 році, але зупинив адвокатську діяльність в 2020 році, коли пішов працювати в уряд

Колишній міністр оборони Олексій Резніков вирішив знову зайнятися адвокатською діяльністю. Йому відновили право на юридичну практику, повідомила Національна асоціація адвокатів України.

В організації заявили, що право Резнікова на адвокатську діяльність поновлено з 16 січня за його заявою. Відповідні зміни також внесено до його особистої картки в єдиному реєстрі адвокатів України.

Олексій Резніков зупинив право на зайняття адвокатською діяльністю в березні 2020 року після призначення до Кабінету міністрів. Свідоцтво адвоката він отримав ще в 1994 році. До роботи в уряді він працював у юридичних фірмах та адвокатських об'єднаннях.

У квітні 2014 року на позачерговому З'їзді адвокатів України в Одесі Резнікова обрали одним з трьох членів Вищої ради юстиції (сьогодні — Вища рада правосуддя) за квотою адвокатури.

У березні 2020 року Олексія Резнікова призначили міністром з питань реінтеграції окупованих територій. В листопаді 2021 року його звільнили з цієї посади та призначили міністром оборони. У вересні 2023 року на тлі низки корупційних скандалів Резніков подав у відставку з посади міністра оборони, яку Верховна Рада задовольнила.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності