• Головна
  • Україна
  • Росіяни під час ракетного удару пошкодили електромережі в Києві та області

Росіяни під час ракетного удару пошкодили електромережі в Києві та області

Рятувальники ліквідовують наслідки ракетного удару по Києву, 2 січня 2024, фото ДСНС

Пошкоджень зазнали мережі «Укренерго» та обленерго

Унаслідок російської атаки вранці 2 січня є пошкодження в мережах «Укренерго» та обленерго в Києві та області. За попередніми даними, знеструмлено понад 250 тисяч споживачів, повідомила пресслужба НЕК «Укренерго». За даними Міненерго, на Київщині через обстріли знеструмлено високовольтні лінії.

«Укренерго» уточнило, що всі знеструмлення пов’язані з бойовими діями, застосування графіків відключень не планується.

Відновлювальні роботи розпочнуться одразу після оцінки пошкоджень ремонтними бригадами «Укренерго» та обленерго, йдеться у повідомленні.

За даними Міненерго, у Києві пошкоджено повітряну лінію, без напруги низка підстанцій – знеструмлені 259 000 точок обліку. 

На Київщині через обстріли знеструмлено високовольтні лінії, є відключення споживачів у Бучанському та Вишгородському районах. Також знеструмлювалося обладнання підстанції. Окрім цього, були тимчасові порушення у роботі ГЕС.

Водночас енергетична компанія ДТЕК повідомила, що частині споживачів у Києві та області електроенергію вже повернули, робота над повним відновленням електропостачання триває.

Як повідомляв LVIV.MEDIA, вночі та зранку 2 січня Росія здійснила чергову масовану атаку на Україну, застосувавши дрони-камікадзе Shahed, крилаті та балістичні ракети. Найбільше постраждалих — у Києві та Харкові, в Києві та області також є загиблі. Також одна з ракет не долетіла в Україну і впала в російському селі у Воронезькій області.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності