• Головна
  • Україна
  • У Києві група юнаків організувала банду під впливом російського серіалу «Слово пацана»

У Києві група юнаків організувала банду під впливом російського серіалу «Слово пацана»

Поліцейські повідомили про підозру двом учасникам банди, фото поліції Києва

Хлопці побили й пограбували 16-річного підлітка, який йшов на побачення до підставної дівчини

У Києві група юнаків, багато з яких — неповнолітні, організувала банду, яка діяла за мотивами популярного російського серіалу, повідомила в четвер, 28 грудня, київська поліція. Правоохоронці прямо не вказали назву серіалу, однак, імовірно, йдеться про російський серіал «Слово пацана», який показує злочинність підліткових банд.

«Наслідуючи приклад російського серіалу, порушники організували та скоїли напад на 16-річного хлопця. Двом фігурантам, серед яких неповнолітній, оголошено про підозру у вчиненні грабежу із застосуванням насильства. За скоєне їм загрожує до десяти років позбавлення волі», — сказано в повідомленні київської поліції.

Правоохоронці повідомили, що на початку грудня цього року до них звернувся місцевий мешканець із повідомленням про те, що невідомі побили й пограбували його 16-річного сина. Під час проведення розшукових заходів правоохоронці оперативно встановили причетних до скоєння злочину й доставили їх до відділку поліції.

«Ми дізнались, що група юнаків, серед яких переважно неповнолітні, планувала вчиняти злочини на території столиці. Зловмисники залучили до своєї протиправної діяльності дівчат, які мали знайомитись в інтернеті з хлопцями та запрошувати на побачення. Перевагу віддавали власникам дорогих ґаджетів. Надалі, компанія планувала грабувати тих, хто прийде на зустріч. Так відбулось і цього разу – молодики побили хлопця, коли той прямував на побачення та відібрали мобільний телефон», — повідомили поліцейські.

Поліція також опублікувала скриншоти листування підлітків між собою, на якому вони обговорюють планування злочину.

Ґаджет потерпілого учасники банди одразу здали в ломбард, а отримані за це гроші розподілили між собою. За словами правоохоронців, учасники групи зізнались, що на злочинні дії їх спонукав російський серіал про кримінальне життя підлітків, яких вони хотіли наслідувати.

Викрадений мобільний телефон поліцейські розшукали та вилучили у якості речового доказу. Двом учасникам підліткової банди, 2006 та 2007 років народження, слідчі повідомили про підозру у вчиненні грабежу, поєднаному із насильством, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та під час воєнного стану. Санкція статті передбачає від семи до десяти років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності