• Головна
  • Україна
  • Комітет ВРУ з питань свободи слова очолив нардеп Ярослав Юрчишин

Комітет ВРУ з питань свободи слова очолив нардеп Ярослав Юрчишин

Комітет ВРУ з питань свободи слова очолив нардеп Ярослав Юрчишин

Раніше Комітет очолював Нестор Шуфрич, якого підозрюють у державній зраді

Верховна Рада призначила депутата від фракції "Голос" Ярослава Юрчишина на посаду голови комітету з питань свободи слова. “За” проголосували 247 депутатів. Про це у суботу, 9 грудня, повідомив нардеп Ярослав Железняк. Також цю інформацію підтвердив сам Юрчишин.

Нардеп також назвав пріоритетні напрямки у своїй роботі:

  1. Більше свободи та менше перешкод у журналістській діяльності. “Напади на журналістів, спроби затулити камери під час зйомок, погрози тощо вважаю категорично неприпустимими. У межах своєї компетенції я буду відстоювати права медійників на доступ до інформації”, — написав Юрчишин.
  2. Докласти зусиль, аби звільнити наших медійників з російського полону.
  3. Перешкоджання фейкам. ”З Міністерством освіти планую пропрацювати питання курсу медіаграмотності. Бо критичне мислення найкращий захисник від фейків та роспропаганди”, — відомий депутат.

Раніше посаду голови Комітету з питань свободи слова обіймав нардеп Нестор Шуфрич — його підозрюють у державній зраді. 20 вересня Шуфрича зняли з цієї посади.

Ярослав Юрчишин — народний депутат Верховної Ради 9 скликання від “Голосу”. У червні 2021 року оголосив про своє приєднання до новоствореного об'єднання "Справедливість" та про недовіру голові фракції "Голосу" в ВРУ разом з іншими 10 депутатами партії.

У 2023 році він очолив тимчасову слідчу комісію з питань розробки основних засад державної політики щодо взаємодії з національними рухами малих та корінних народів Росії. За словами Юрчишина, мета цієї комісії — допомогти поневоленим народам вийти з-під російської окупації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності