• Головна
  • Україна
  • «Укрзалізниця» полегшила процедуру бронювання квитків для військових

«Укрзалізниця» полегшила процедуру бронювання квитків для військових

Тепер, щоб забронювати квиток на потяг, військовим не доведеться ходити до військового коменданта, фото ілюстративне

Військові зможуть забронювати квитки навіть у випадку, якщо їх вже розкупили

«Укрзалізниця» запустила сервіс спецзамовлення квитків для військовослужбовців. Нова послуга стала доступною в середу, 6 грудня, на День Збройних сил України. Скористатися нею можна на спеціально створеному для цього сайті.

Як повідомила пресслужба «Укрзалізниці», військові зможуть бронювати залізничні квитки з подальшим викупом їх на вокзалі навіть тоді, коли всі квитки на бажаний потяг вже розкупили. Таким чином, військовослужбовці  зможуть придбати проїзний документ, навіть якщо поїздка раптова, наприклад, на лікування, у відрядження або до рідних у відпустку.

Як наголошується в повідомленні, залишити заявку для бронювання квитків на сайті послуги можна не пізніше ніж за шість годин до відправлення потяга. Після цього на електронну пошту замовника прийде спеціальний код. Викупити квиток потрібно в касі не пізніше ніж за одну годину до відправлення потяга. Для цього потрібно предʼявити військовий квиток або посвідчення офіцера.

Як додали в «Укрзалізниці», Спецзамовлення квитків доступне на 17 поїздів, які найпопулярніші серед військовослужбовців. Зокрема, це маршрути до міст, наближених до зони ведення бойових дій та зворотно. Військовослужбовці можуть бронювати квитки як для себе, так і для побратимів, з якими разом збираються в дорогу.

Як нагадали в «Укрзалізниці», раніше військовослужбовці бронювали квитки через військового коменданта. Це значно ускладнювало процес та фактично унеможливлювало поїздку день у день. Адже було необхідно спочатку здійснити особистий візит до військового коменданта, а потім на вокзал, щоб викупити квиток.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності