• Головна
  • Україна
  • Пункт пропуску “Угринів — Долгобичув” відкриють для проїзду порожніх вантажівок

Пункт пропуску “Угринів — Долгобичув” відкриють для проїзду порожніх вантажівок

Фото ілюстративне

Пропускна здатність на добу складатиме понад 100 вантажівок

З 4 грудня пункт пропуску “Угринів — Долгобичув” на польському кордоні відкриють для виїзду порожніх вантажівок з України. Про це повідомила Державна прикордонна служба в неділю, 3 грудня.

За даними прикордонників, з 01:00 4 грудня через пункт пропуску “Угринів — Долгобичув” почнуть пропускати порожні вантажівки загальною масою понад 7,5 тонн, окрім порожніх неочищених цистерн. Раніше цей пункт пропуску працював лише для легкового транспорту та автобусів.

“З 4 грудня порожні вантажівки, зокрема цистерни, з України можуть починати рух на цей пункт пропуску. Поки він працюватиме в тестовому режимі, реєструватись в чергу на перетин кордону не потрібно”, розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Відкриття смуги для порожніх вантажівок на пункті пропуску “Угринів” є першим пунктом з переліку заходів для розблокування кордону та зменшення черг з перевізників. Пропускна здатність смуги складатиме понад 100 вантажівок на добу.

До слова, станом на ранок неділі, 3 грудня, з Польщі у сторону України чекають проїзду водії понад 2,5 тисяч вантажівок. Також 1 грудня українські водії, які вже два тижні стоять поблизу пункту пропуску Корчова, пригрозили оголосити голодування через ситуацію на польському кордоні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності