• Головна
  • Україна
  • В Авдіївці поліцейські та волонтери під обстрілами евакуювали двох коней

В Авдіївці поліцейські та волонтери під обстрілами евакуювали двох коней

Фото: скрин з відео поліції Донеччини

Двоє коней жили на фермі у селищі Ласточкине, допоки її не розбили росіяни навесні 2023 року

У неділю, 19 листопада, поліцейський загін «Білі янголи» та волонтери «Порятунок тварин Харків» під обстрілами в Авдіївці евакуювали двох коней. Про це повідомила поліція Донецької області.

За даними поліцейських, двоє коней жили на фермі у селищі Ласточкине. Росіяни розбили ферму навесні 2023 року, тоді загинуло близько 300 різних тварин.

«Більшість коней, які вижили, власник вивез із зони бойових дій. Однак двоє коней чомусь залишились. Вони здичавіли та не давались у руки людям», — зазначили правоохоронці.

Поліцейські та волонтери, разом із професійним конюхом з власним конем, вирішили врятувати тварин з Ласточкиного. За попереднім планом, місцеві коні мали побачити іншого коня та піти за ним.

Однак у Ласточкиному волонтери коней не знайшли. Водночас тварин знайшли «Білі янголи» в Авдіївці. У пошуках їжі коні проскакали п’ять кілометрів із селища до міста.

«Поодинокі мешканці могли бачити цю сюрреалістичну картину: вершник на коні веде ще двох під звуки вибухів. Таким чином кортеж дістався до сусіднього села, а вже найближчим часом коней будуть евакуйовувати за межі області», — підсумували у поліції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності