• Головна
  • Україна
  • Довічне ув’язнення отримав коригувальник удару по будівлі Харківської ОВА — тоді загинула 31 людина

Довічне ув’язнення отримав коригувальник удару по будівлі Харківської ОВА — тоді загинула 31 людина

Фото: Дмитро Гребінник/Суспільне Харків

Чоловік не визнав свою провину та розраховує на обмін

Київський районний суд Харкова у понеділок, 13 листопада, визнав винним за кількома статтями 37-річного чоловіка, який 1 березня 2022 року скоригував удар по будівлі Харківської ОВА. Чоловік отримав довічне ув'язнення з конфіскацією майна. Внаслідок удару 1 березня загинула 31 людина. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Журналісти “Суспільного” поспілкувалися із обвинуваченим Денисом Панікаровим. Він не визнає свою провину та водночас розраховує на обмін — чоловік хоче поїхати до родичів та друзів в Росію.

Прокуратура у коментарі “Суспільному” заявила, що це перше довічне покарання для навідників на Харківщині.

Слідство довело, що чоловік співпрацював з росіянами та 28 лютого 2022 року надіслав кураторці у Москві координати Харківської обласної державної. Також він надав їй низку адрес у місті, які пізніше обстріляли росіяни. З лютого по квітень 2022 року чоловік збирав інформацію про ЗСУ та інфраструктуру у Харкові, зокрема, опитував місцевих.

Чоловіка суд визнав винним у державній зраді, поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України, незаконній переробці вогнепальної зброї, незаконному поводженні зі зброєю. Його засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності