• Головна
  • Україна
  • Київський підприємець планував збагатитися продаючи військовим дешевші і гіршої якості продукти

Київський підприємець планував збагатитися продаючи військовим дешевші і гіршої якості продукти

Київський підприємець планував збагатитися продаючи військовим дешевші і гіршої якості продукти

Зловмисник пообіцяв платити посадовцеві ТЦК, щоб той закривав очі на неналежну якість їжі

43-річний начальник київського підприємства намагався збагатитись, постачаючи товари гіршої якості військовим. Зловмисника вдалося зловити «на гарячому», під час того, як він передавав 11 тис. грн хабаря посадовцю хмельницького ТЦК. Про це написала пресслужба Спецпрокуратури Західного регіону у п’ятницю, 3 листопада.

За даними правоохоронців, 43-річний начальник київського підприємства запропонував військовослужбовцю Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки заробити на продуктах для військових. Посадовець ТЦК мав би закривати очі на те, що зловмисник доставляє йому на склад товари гіршої якості. Натомість підприємець платив би йому п’ять гривень за кожен кілограм гірших продуктів.

Тоді військовослужбовець повідомив про схему правоохоронцям і, щоб упіймати зловмисника, посадовець ТЦК погодився на його пропозицію. Начальника підприємства затримали «на гарячому» — під час того, як він передавав 11 тис. грн хабаря військовослужбовцеві, який співпрацював із поліцією.

«Правоохоронці задокументували, що у результаті протиправних дій керівника підрозділу із майже 1000 кг, 350 кг становив якісний товар, а решта 645 кг було замінено дешевшою продукцією. Таким чином, замість дорожчої «гречки з яловичиною» підозрюваний доставив «кашу пшеничну з курячим м’ясом», «кашу ячну з курятиною», «горох з овочами і свининою» тощо», — розповіли у Спецпрокуратурі Західного регіону.

Наразі 43-річному шахраєві повідомили про підозру та обрали запобіжний захід. Йому загрожує від чотирьох до восьми років позбавлення волі, можливо з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності