• Головна
  • Україна
  • СБУ затримала працівника Запорізької ОВА, який співпрацював із росіянами (ВІДЕО)

СБУ затримала працівника Запорізької ОВА, який співпрацював із росіянами (ВІДЕО)

Фото: СБУ

Чоловік працював головним спеціалістом відділу кібербезпеки ОВА з жовтня 2023 року

Служба безпеки затримала жителя Запоріжжя, який влаштувався до Запорізької ОВА, щоб зливати росіянам інформацію про ЗСУ на півдні України. У жовтні 2023 року він влаштувався до обласної військової адміністрації. Про це повідомили у СБУ в п’ятницю, 3 листопада.

Зрадник працював головним спеціалістом відділу кібербезпеки Запорізької ОВА та намагався приховано отримати секретну інформацію про дислокацію ЗСУ, оборонні закупівлі на території регіону. Щоб отримати секретну інформацію, чоловік намагався використати свій доступ до серверів держустанови.

Слідчі встановили, що раніше житель Запоріжжя працював на одному з місцевих підприємств, яке здійснює техобслуговування військової техніки Сил оборони. У вересні 2023 року чоловік запропонував окупантам свою допомогу та написав в один з російських чат-ботів, які збирають дані про ЗСУ.

Згодом із чоловіком зв’язався кадровий співробітник ФСБ та залучив до співпраці. За завданням російської спецслужби чоловік приховано знімав на телефон виробничі потужності заводу та військову техніку, яка там знаходилася. Також він намагався виявити ремонтні бази та інші логістичні центри українських захисників на території обласного центру.

Слідчі Служби безпеки повідомили чоловікові про підозру, він перебуває під вартою. Зраднику загрожує до 12 років тюрми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності