• Головна
  • Україна
  • Миколі Азарову повідомили про підозру у співпраці з ворогом

Миколі Азарову повідомили про підозру у співпраці з ворогом

Миколі Азарову повідомили про підозру у співпраці з ворогом

Йому закидають поширення російських наративів про війну в Україні і заклики до повалення існуючого ладу

Генеральна прокуратура повідомила екс-прем’єр-міністру України про підозру у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України.

За даними слідства, екс-прем’єр-міністр України, який з 2014 року переховується на території Росії, з початку повномасштабного вторгнення і дотепер, використовуючи російські медіа і мережу Інтернет, здійснює активну інформаційну антиукраїнську діяльність. Зокрема, він регулярно бере участь в ефірах російських інформаційних каналів, відео з яких згодом розповсюджуються в інтернеті, поширює російські наративи, проводить інформаційну діяльність, спрямовану на дискредитацію української держави.

У відеозаписах, які були розміщені на Youtube-каналі “Иная правда” та медіапорталах російських ЗМІ, колишній прем’єр-міністр виправдовує збройну агресію Росії проти України, розпочату в 2014 році, закликає до повалення конституційного ладу в Україні насильницьким шляхом, твердить, що напад Путіна врятував Донецьк від захоплення, та називає події в Бучі “фейком”.

У повідомленні Офісу генерального прокурора України не називається прізвища цього екс-прем’єра, однак, судячи з того, що для ілюстрації було використане погано заблюрене фото Миколи Азарова, мова йде саме про нього.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності