• Головна
  • Україна
  • В Україні скасували поняття “селище міського типу” та запровадили “поселення”

В Україні скасували поняття “селище міського типу” та запровадили “поселення”

В Україні скасували поняття “селище міського типу” та запровадили “поселення”

Поняття “поселення” позначає компактне місце проживання людей за межами населеного пункту, яке не має сталого складу населення

Володимир Зеленський підписав Закон “Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України”. Про це 24 жовтня повідомляє народний депутат Ярослав Железняк.

“Законопроєкт пропонує нарешті прибрати чинне з 1981 року радянське регулювання питань адмінтерустрою, встановити чіткі процедури віднесення населених пунктів до категорії міст, селищ сіл, закріпити на рівні закону процедуру найменування та перейменування населених пунктів, спростити процедури встановлення меж населених пунктів тощо”, - йдеться у повідомленні.

За цим законом містом називатимуть населений пункт, загальна чисельність жителів якого становитиме не менше 10 тис. Селище — це населений пункт, де живе не менше 5 тис. людей. Село — населений пункт, де загальна чисельність жителів становить менш як 5 тис. людей. А от поселення - це компактне місце проживання людей за межами населеного пункту, яке не має сталого складу населення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності