• Головна
  • Україна
  • Викрили міжрегіональну злочинну організацію з виробництва наркотиків, яку прикривали правоохоронці

Викрили міжрегіональну злочинну організацію з виробництва наркотиків, яку прикривали правоохоронці

Викрили міжрегіональну злочинну організацію з виробництва наркотиків, яку прикривали правоохоронці

Організація виробляла та розповсюджувала наркотики. Річний обсяг виробництва сягав понад 1000 кг. на понад 500 тис. доларів США чистого прибутку щороку

Правоохоронці викрили міжрегіональну злочинну організацію, яка розповсюджувала наркотики по всій території України. Про це 19 жовтня повідомляють в Офісі генерального прокурора.

Використовуючи високотехнологічні методи гідропоніки, учасники організованої злочинної групи виробляли наркотики на індустріальному рівні. Свою діяльність організували на території Черкаської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Київської, Полтавської та Харківської областей.

Наркотики реалізовували гуртовим замовникам та у роздріб. Річний обсяг виробництва та реалізації сягав понад 1000 кг. Така нелегальна діяльність приносила їм понад 500 тис. доларів США чистого прибутку щороку.

З метою легалізації незаконно отриманих коштів, організатори та учасники злочинної організації інвестували їх у нерухоме і рухоме майно по всій країні. За попередніми даними, діяльність цієї організації підтримували представники правоохоронних органів.

Провели вже понад 50 обшуків в різних областях України. Під час обшуків вже виявлено понад 10 кг готової до продажу наркотичної продукції, дві нарколабораторії, що були замасковані під фермерські господарства. Крім того, вилучено гроші, зброю, обладнання для лабораторій та інше.

Правоохоронці затримали 10 учасників злочинної організації, а також правоохоронця, який входив до злочинної організації та прикривав їх діяльність.

Учасникам злочинної організації в залежності від ступеня участі у вчинених злочинах повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації, незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, збуті наркотичних засобів, а також в організації місць для незаконного виробництва наркотичних засобів (ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 313, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 317 КК України).

Правоохоронцю повідомлено про підозру у створенні, керівництві злочинною організацією, а також участь у ній, організації місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 2 ст. 255, ч. 2 ст. 317 КК України). Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності