• Головна
  • Україна
  • Екскомандира бригади територіальної оборони підозрюють у захопленні майна у Дніпрі

Екскомандира бригади територіальної оборони підозрюють у захопленні майна у Дніпрі

Екскомандира бригади територіальної оборони підозрюють у захопленні майна у Дніпрі

Такими діями потерпілим завдано 21 млн грн збитків

Екскомандиру бригади територіальної оборони, який сприяв захопленню майна підприємств у Дніпрі, повідомили про підозру. Про це 14 жовтня повідомили на сторінці Офісу генерального прокурора.

Колишньому командиру окремої бригади територіальної оборони повідомили про підозру у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Підозрюваний у березні 2022 року видав незаконний наказ про примусове відчуження під час воєнного стану на користь військової частини нерухомого майна декількох юридичних осіб у м. Дніпро. Це майно розташоване на двох земельних ділянках поблизу річки Дніпро площею 1,3 га.

Надалі цей наказ став підставою для рейдерського захоплення невстановленими особами добровольчого формування, які не мають жодного відношення до цієї військової частини та представників влади, нерухомого майна, демонтажу та знищення будівель. Далі вони огородили землю з метою будівництва на ній нових об’єктів нерухомості. Такими неправомірними діями потерпілим завдано 21 млн грн збитків.

Висновком судової військової експертизи підтвердив незаконність наказу та дій командира. На земельні ділянки накладено арешт. Вирішують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності