• Головна
  • Україна
  • Ексвійськком Запорізької області організовував для ухилянтів фальшиві операції на серці

Ексвійськком Запорізької області організовував для ухилянтів фальшиві операції на серці

Обшук в Запорізькій лікарні

Підробні медичні документи встигли отримати щонайменше 40 осіб

27 вересня, у середу, Державне бюро розслідувань повідомило про викриття злочинної схеми ухилення від мобілізації в Запоріжжі. Виявили, що екскерівник ТЦК регіону через своїх колишніх підлеглих видавав військовозобов’язаним чоловікам підроблені документи про нібито проведення операції на серці.

Як встановило слідство, екскерівник військкомату через своїх колишніх підлеглих, які залишились працювати у Запорізькому ТЦК перешкоджав мобілізації. До надання незаконних послуг він зі спільниками залучив посадових осіб ВЛК, МСЕК та медичних закладів Запоріжжя.

У кардіологічному відділенні міської лікарні ухилянтам видавали підроблені документи про нібито проведення операції. На підставі цього ВЛК ухвалювала потрібний для ухилення від мобілізації висновок.

Установлено, що зловмисники встигли надати незаконні послуги щонайменше 40 особам. Частина ухилянтів устигла оформити в МСЕК різні ступені інвалідності для отримання грошової компенсації. Тепер чоловіків відправлять на повторні ВЛК.

Усім учасникам схеми з підробними медичними документами загрожує ув’язнення до 10 років. Слідство щодо встановлення фактів корупції, підробки документів та дотичних до цього осіб триває.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності