• Головна
  • Україна
  • Керівник благодійної організації продавав авто, завезені для ЗСУ: “заробив” 600 тис. грн

Керівник благодійної організації продавав авто, завезені для ЗСУ: “заробив” 600 тис. грн

Керівник благодійної організації продавав авто, завезені для ЗСУ: “заробив” 600 тис. грн

Фігурантів затримали під час продажу чотирьох авто, завезених як гуманітарна допомога для військових. Серед затриманих – керівник благодійної організації, його дружина та мешканець Білої Церкви.

Керівник благодійної організації на Київщині організував злочинну схему ввезення автівок через кордон та продажу їх в Україні.

Про це повідомили у Національній поліції України.

Маючи пільги на ввезення товару з-за кордону, чоловік вирішив скористатися ними для власного збагачення. До цього залучив дружину та мешканця Білої Церкви.

Організатор і спільник завозили автомобілі як гуманітарну допомогу для подальшої безоплатної передачі військовим.

Авто завозили за нульовим розмитненням. Згодом позашляховики та мікроавтобуси виставляли на продаж на спеціалізованому інтернет-майданчику.

Дружина та спільник вели перемовини, готували документи для продажу та показували авто потенційним покупцям, проводили з ними розрахунки.

6 вересня правоохоронці затримали фігурантів за продаж чотирьох авто завезених як гуманітарну допомогу та оформлених на благодійну організацію. За них учасники оборудки отримали майже 16 000 євро.

Всіх затримали. Вирішують питання про повідомлення підозри за скоєний злочин.

Під час обшуків вилучили 28 автомобілів. Серед них легкові та вантажі, більшість із яких на іноземній реєстрації. Вилучили також документацію та чорнові записи.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності