• Головна
  • Україна
  • “Укрзалізниця” запускає новий сервіс для людей з інвалідністю

“Укрзалізниця” запускає новий сервіс для людей з інвалідністю

Колія
Фото: pexels

Зараз у парку “Укрзалізниці” є 50 вагонів з підіймачами або пандусами, з яких 37 — вагони нового покоління, збудовані протягом останнього року

“Укрзалізниця” запускаємо новий сервіс – онлайн-замовлення спеціальних вагонів для осіб з інвалідністю.

Про це пишуть на сторінці “Укрзалізниці”.

“Відтепер не потрібно приїздити на вокзал, аби забронювати місце. Хоча можливість замовити вагон безпосередньо у касі також залишається у якості резервної”, - йдеться у повідомленні.

Сервіс призначено для осіб з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю, пасажирів на кріслах колісних та осіб, які їх супроводжують.

Заявку на інклюзивний вагон необхідно подати через онлайн-сервіс принаймні за 3 доби до дати запланованої подорожі, зазначають в “Укрзалізниці”

Упродовж 24 годин оператори візьмуть заявку в роботу та зв’яжуться із замовником послуги. Отримати та сплатити квитки можна в касі не пізніше ніж за 1 годину до відправлення поїзда.

Зараз у парку “Укрзалізниці” є 50 вагонів з підіймачами або пандусами, з яких 37 — вагони нового покоління, які збудовано протягом останнього року. Усі ці вагони мають умови для інклюзивного користування, зокрема, є універсальна вбиральня і купе облаштоване для потреб людей з інвалідністю.

У новозбудованих вагонах у такому купе розташовані спальні дивани, які можуть змінювати кут нахилу й фіксувати тіло, пульт для регулювання освітлення, кнопку для звернення до провідника та пристрій для гучномовного зв'язку з ним.

Також в “Укрзалізниці” нагадують про послугу замовлення вокзального помічника який допоможе з багажем і посадкою.

Додамо, “Укрзалізниця” призначила додаткові рейсів поїздів на львівському та одеському напрямках.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності