• Головна
  • Україна
  • СБУ затримала снайпера ФСБ, який готував замах на командування ЗСУ на Запоріжжі

СБУ затримала снайпера ФСБ, який готував замах на командування ЗСУ на Запоріжжі

Фото: СБУ

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення

Служба безпеки України затримала ще одного снайпера, який за наказом ФСБ на 9 травня цього року готував замах на командування Сил оборони у Запорізькій області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«Напередодні цього дня СБУ затримала двох організаторів ворожої групи. Згодом було викрито їхнього спільника, який у власній квартирі під ліжком 6-річної доньки ховав зброю та боєприпаси», - йдеться у повідомленні.

Українська спецслужба розшукала четвертого учасника агентурної мережі ФСБ із позивним «Фантом». Після затримання поплічників, чоловік «заліг на дно» та намагався уникнути покарання.

Фігурантом виявився мешканець обласного центру, колишній військовий який володів навичками стрільби зі снайперської гвинтівки безшумної стрільби «Вінторєз». Цю зброю виробляють на території Росії й використовують насамперед підрозділи спецназу РФ.

Само з такої гвинтівки чоловік повинен був здійснити замах на командування бойових підрозділів ЗСУ, які воюють на передовій південного фронту.

«Для цього російські «куратори» ворожого снайпера планували облаштувати для нього тайник із засобами ураження. Після нейтралізації інших учасників агентурної групи на «Фантома» згодом знову вийшов представник ФСБ», - зазначають у Службі безпеки України.

Далі агенту поставили нове завдання – скоригувати ворожий удар по фронтових позиціях ЗСУ із застосуванням російських вогнеметних систем «Солнцепек». Для цього чоловік намагався «втемну» використовувати своїх знайомих з фронтових районів області.

Співробітники СБУ затримали російського агента та запобігли ворожому удару по позиціях українських захисників. Під час обшуків за місцем проживання у нього вилучили понад пів тисячі набоїв різного калібру, у тому числі патрони 308 win для стрільби зі снайперської гвинтівки.

Снайперу готують підозру за ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України (замах на вбивство) та ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Також вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

 

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності