• Головна
  • Україна
  • Володимир Зеленський побував на аудієнції в короля Швеції: підсумки візиту до країни

Володимир Зеленський побував на аудієнції в короля Швеції: підсумки візиту до країни

Володимир Зеленський побував на аудієнції в короля Швеції: підсумки візиту до країни

Також він провів переговори з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном

Володимир Зеленський на своїй офіційній сторінці написав, що побував сьогодні, 19 серпня, на аудієнції в Короля Швеції Карла XVI Густава та Королеви Сільвії.

“Вдячні Швеції за всебічну підтримку нашої держави в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність. Високо цінуємо потужну допомогу Швеції за всіма можливими напрямами”, - йдеться у повідомленні.

Сьогодні раніше Володимир Зеленський повідомляв, що розпочинає переговори з Прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном. Та зазначив, що основним питанням порядку денного є оборонна співпраця, зокрема потужні шведські CV-90.

“Наші воїни вже ефективно використовують їх на передовій. Плануємо також виробляти CV-90 в Україні”, - зазначив Зеленський.

Згодом він написав, що вдалося деталізували домовленість щодо спільного виробництва бойових машин CV90 в Україні, локалізації виробництва, ремонтів.

“Зробимо все можливе, щоб перша вироблена в Україні CV90 з’явилась якомога швидше”, - зазначив Зеленський.

“Говорили й про іншу сильну шведську машину – літаки «Гріпен». Це гордість Швеції. І я впевнений, що «гріпени» можуть зробити нашу свободу значно більш захищеною. Тестові випробування «гріпенів» за участю українців – наших пілотів – уже почалися. Зараз готуємо передачу нового, 13-го пакету шведської військової допомоги. В цьому пакеті те, що важливо: боєприпаси для ППО й бойових машин, запасні частини для бронетехніки, обладнання для розмінування. Все те, що додасть міцності Україні на полі бою”, - написав Володимир Зеленський.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності